bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Glen Canyon

GLEN CANYON

UTAH

Glen Canyon is een kloof gelegen in het zuiden van de staat Utah en voor een klein deel in Arizona. Je mag Glen Canyon als een minder bekend broertjes van de Grand Canyon beschouwen. Net als die beroemde kloof is ook de Glen Canyon uitgesleten door de Colorado rivier die vanuit Colorado naar de Golf van CaliforniŽ stroomt.

Op het moment dat de Glen Canyondam aangelegd werd en daarmee Lake Powell gevormd werd, ging dat ten koste van een deel van de kloof. Er zijn echter nog verschillende plekken waar je de Glen Canyon kunt bewonderen. Zo hebben wij de Colorado rivier door de Glen Canyon zien stromen ter hoogte van het gehucht Hite.

 

Je bereikt de Hite Recreational Area via State Route 95 oftewel de Bicentennial Highway. De Glen Canyon en het oostelijke uitzicht vanaf de in 1966 geopende Hite Crossing Bridge behoren tot de hoogtepunten van deze fraaie route. Andere goede uitzichtpunten heb je bij Bullfrog en Page. Bij Halls Crossing kun je met de veerboot oversteken.

 
Meer informatie?

Glen Canyon
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl