bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Dead Horse Point

DEAD HORSE POINT

UTAH

Het Dead Horse Point State Park is geliefd vanwege het adembenemende uitzicht over de Coloradovallei. Het landschap dat bestaat uit canyons en de groenkleurige Coloradorivier is de moeite van de rit waard. Dead Horse Point ligt vlak bij Moab in de staat Utah. Je bereikt het park via Utah State Route 313, net als het Canyonlands National Park.

Dead Horse Point werd in 1959 een beschermd staatspark. Het ligt op een hoogte van ongeveer 1800 meter en heeft een oppervlakte van ruim tweeduizend hectare. De enige echte bezienswaardigheid is de Dead Horse Point Overlook. Daarnaast zijn er ook beperkte kampeermogelijkheden, waaronder in yurts.

 

De jaarkaart voor de nationale parken is hier niet geldig. Dat moet je niet tegenhouden om behalve het ernaast gelegen Canyonlands National Park ook dit park met een opvallende naam te bezoeken. De naam zou voortkomen uit een legende over paarden die door cowboys achtergelaten zijn en vervolgens van de dorst stierven.

 
Meer informatie?

Dead Horse Point
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl