bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Salt Lake City > Temple Square
 

TEMPLE SQUARE

SALT LAKE CITY

Het hart van Salt Lake City wordt gevormd door Temple Square. Het betreft een compleet blok met religieuze gebouwen, waaronder de bekende Salt Lake Temple. Dit is de belangrijkste tempel van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Leden van deze kerk worden vaak mormonen genoemd, naar het Boek van Mormon.

De tempel is het meest opvallende gebouw binnen Temple Square, maar niet het hoogste bouwwerk. Dat is het Church Office Building, waar je een gratis tour met aansluitend uitzicht vanaf de 26e verdieping kunt krijgen. Van hieraf heb je een goed zicht op de andere gebouwen die op het 40.000 vierkante meter tellende Temple Square staan.

 

Naar eigen zeggen is Temple Square de grootste attractie van de staat Utah. Jaarlijks zouden 3 tot 5 miljoen toeristen deze plek bezoeken. De tempel, dat als het hoofdgebouw van Temple Square gezien mag worden, kan niet van binnen bezocht worden door niet-Mormonen. Wel kun je een replica op schaal bekijken in het bezoekerscentrum.

 
Meer informatie?

Temple Square
Salt Lake City
Salt Lake City klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl