TSJECHIň

BIJZONDERE PLAATSEN

TsjechiŽ

TsjechiŽ is een land dat ligt in Centraal-Europa. Het grenst aan de landen Duitsland, Polen, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. TsjechiŽ is ontstaan nadat het land Tsjecho-Slowakije in 1993 opsplitste in TsjechiŽ en Slowakije. Sindsdien is TsjechiŽ uitgegroeid tot een modern Europees land waar de meeste sporen van het voormalige communistische regime snel uitgewist zijn. Het gebied waar nu TsjechiŽ ligt is altijd vrij invloedrijk en rijk geweest. Dat zie je nu nog terug aan de kastelen en middeleeuwse stadskernen die het land telt. Niet voor niets dat TsjechiŽ een populaire vakantiebestemming geworden is. Behalve een aangenaam land om in te verblijven heeft TsjechiŽ gewoonweg veel te bieden op het gebied van historie, cultuur en natuur.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in TsjechiŽ

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in TsjechiŽ. Omdat de Tsjechische Republiek ligt in een gebied waar veel cultureel erfgoed te vinden is, zijn er heel wat bijzondere plaatsen in TsjechiŽ te ontdekken. Zo telt het land veel prachtige steden en dorpen, maar zijn er ook veel religieuze bouwwerken en kastelen te bewonderen in TsjechiŽ.

Voor TsjechiŽ hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in TsjechiŽ :

bijzondere plaatsen in Praag

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN TSJECHIň

Praag > Gouden Straatje
Praag > Josefov
Praag > Karelsbrug
Praag > Oudestadsplein van Praag
Praag > Praagse Burcht
Praag > Sint-Vituskathedraal
TsjechiŽ > Českż Krumlov
TsjechiŽ > Holaöovice
TsjechiŽ > Lipnomeer
TsjechiŽ > Pilsner Urquell Brouwerij
TsjechiŽ > Stezka korunami stromů Lipno
TsjechiŽ > Temple of Hops and Beers

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer TsjechiŽ?

alles over TsjechiŽ
TsjechiŽ info
TsjechiŽ info
TsjechiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl