bijzondere plaatsen > TsjechiŽ > Temple of Hops and Beers

TEMPLE OF HOPS AND BEERS

TSJECHIň

In het hart van de hopteelt staat het stadje Zatec. Jarenlang hebben de bewoners hier goud geld verdiend aan de export van hop. De hop die hier in de omstreken verbouwd wordt, wordt gezien als de hoogste kwaliteit hop die je wereldwijd aan kunt kopen. Voor de bierindustrie is hop een belangrijk ingrediŽnt.

De lange historie van de hopteelt heeft ertoe geleid dat in Zatec nu het grootste hopmuseum ter wereld te bezoeken is. In de 'Temple of Hops and Beers' en het Hop Museum leer je alles over hop, hoe belangrijk hop is voor de kwaliteit van het bier en de rol die de teelt van hop voor deze regio betekent heeft.

 

Bij het museum staat een enorme stalen uitkijktoren die je een fraai uitzicht biedt over Zatec en de directe omgeving. Zo kun je in de verte de bergen zien liggen die de natuurlijke grens vormen tussen Duitsland en TsjechiŽ. Vergeet na het boeiende museumbezoek overigens niet om in het bijbehorende restaurant een hier gebrouwen biertje te proeven.

 
Meer informatie?

Temple of Hops and Beer
Zatec klimaatinfo
TsjechiŽ voor beginners
TsjechiŽ bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl