bijzondere plaatsen > Tsjechië > Holašovice

HOLAŠOVICE

TSJECHIË

Het dorp Holašovice was op sterven na dood. Het verdrijven na de Tweede Wereldoorlog van de vele Duitsers die hier woonden zorgde ervoor dat Holašovice in een spookdorp veranderde. Decennia later is het dorp helemaal in de oude stijl hersteld en behoort het tot de mooiste bestaande voorbeelden van een typisch traditioneel Centraal-Europees dorp.

Holašovice is daardoor op de befaamde werelderfgoedlijst van Unesco terecht gekomen. Het dorp is uitgegroeid tot een prachtig openluchtmuseum. Dankzij parkeerverboden in het hart van Holašovice wordt dit fraaie beeld niet verstoord door rijen met auto's en andere voertuigen.

 

De meeste panden die in Holašovice staan stammen uit de 18e en 19e eeuw. Op de gevels kun je vaak het bouwjaar zien staan. Bij het dorp is een megalithische stenencirkel aangelegd. Deze doet denken aan Stonehenge in Engeland. In de zomer wordt hier een groots festival gehouden.

 
Meer informatie?

Holašovice
Holašovice
Holašovice
Tsjechië bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl