bijzondere plaatsen > Tsjechiė > Praag > Josefov

JOSEFOV

PRAAG

Josefov is een hoofdzakelijk joodse wijk gelegen in het stadsdistrict Praha 1 van de Tsjechische hoofdstad Praag. Hoewel er nog steeds redelijk veel joden wonen in dit deel van het Praagse centrum is de wijk veel minder “joods“dan vroeger. Dat heeft vooral te maken met de stadsherinrichting die rond het begin van de twintigste eeuw plaatsvond.

Van alle joods bouwwerken zijn er zes synagogen en het oude joodse stadhuis bewaard gebleven. Ook is de oude joodse begraafplaats nog steeds intact. Dit is de oudste overgebleven joodse begraafplaats van Europa. De graven die hier nog liggen zijn erg oud, want de begraafplaats was in gebruik van 1478 tot 1786.

 

De begraafplaats is tegenwoordig een belangrijke bezienswaardigheid in Praag. Tegen betaling kun je tussen de graven doorlopen, die vaak schots en scheef staan. Als je wilt fotograferen binnen de begraafplaats dan moet je daar apart voor betalen.

 
Meer informatie?

Josefov
wikipedia
Praag voor beginners
Praag informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl