bijzondere plaatsen > Tsjechiė > Českż Krumlov

CESKY KRUMLOV

TSJECHIĖ

Českż Krumlov is een prachtige stad in de regio Zuid-Bohemen. De zeer goed geconserveerde middeleeuwse binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is mede daarom een belangrijke toeristische attractie in Tsjechiė. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het Krumlov-kasteel.

Českż Krumlov werd gesticht in de 13e eeuw. Gedurende drie eeuwen is Českż Krumlov een zeer invloedrijke stad geweest. Dit is mede te danken aan de aanwezigheid van de machtige Rozenberg-familie. In het centrum van de stad vind je een groot straten, pleinen en gebouwen die uit de middeleeuwen stammen.

 

Českż Krumlov wordt het hele jaar door goed bezocht. In de zomermaanden is de stad het levendigste. De Moldau trekt onder andere kanovaarders en is een plek waarlangs de mensen graag op het terras vertoeven. Het Krumlovkasteel biedt een prachtig uitzicht over Českż Krumlov.

 
Meer informatie?

Českż Krumlov
Českż Krumlov
Českż Krumlov weer & klimaat
Českż Krumlov bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl