bijzondere plaatsen > Tsjechi > Praag > Karelsbrug

KARELSBRUG

PRAAG

De Karelsbrug (Tsjechisch: Karlův most) is een beroemde brug in de stad Praag. De Karelsbrug is n van de bruggen over de Vltava (Moldau). De brug verbindt de historische binnenstad met de wijk Mal Strana. De Karelsbrug behoort tot de meest populaire hotspots van Praag.

Overdag lopen duizenden toeristen over de Karelsbrug. Voor muzikanten, bedelaars en verkopers van souvenirs en foto's is de Karelsbrug daarom een populaire plek om inkomsten te genereren. Wie in alle rust de Karelsbrug wil fotograferen die doet dat dan ook in de vroege ochtend. Bruidsfotografen leggen dan hier ook graag pasgetrouwden op de gevoelige plaat vast.

 

De huidige brug stamt uit de 14e eeuw na Christus. Rond het begin van de achttiende eeuw is de brug voorzien van dertig barokke beelden.
Aan weerszijden van de Karelsbrug staan torens. De Karelsbrug is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers.

 
Meer informatie?

Karelsbrug
wikipedia
Praag voor beginners
Praag bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl