bijzondere plaatsen > TsjechiŽ > Pilsner Urquell Brouwerij

PILSNER URQUELL BROUWERIJ

TSJECHIň

De Tsjechische stad Pilsen (Plzeň) is de bakermat van het bekende gerstennat dat onder de naam 'pils' verkocht wordt. Pils wordt sinds het jaar 1842 gebrouwen in Pilsen. Dit geschiedt volgens de zogenaamde Beierse methode.
De brouwerij van Pilsner Urquell is de eerste bierbrouwer waar pils gebrouwen werd.

Voor wie dat wil is de Pilsner Urquell Brouwerij te bezoeken. Tegen betaling krijg je een rondleiding door de fabriek en de kelders van de brouwerij. Je leert over de geschiedenis van het pils en hoe deze biersoort gebrouwen wordt. De rondleiding wordt in verschillende talen gegeven.

 

De rondleiding wordt afgesloten met het proeven van ongefilterd pils. Dit troebele bier heeft een extra bittere smaak. In deze vorm kun je het in de kroeg niet drinken. Na de rondleiding kun je in de bijbehorende winkel allerlei merchandise kopen. Natuurlijk kun je ook verschillende soorten pils kopen in de shop van de brouwerij.

 
Meer informatie?

Pilsner Urquell Brouwerij
Pilsner Urquell Brouwerij
Pilsen informatie
TsjechiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl