bijzondere plaatsen > TsjechiŽ > Praag > Sint-Vituskathedraal

SINT-VITUSKATHEDRAAL

PRAAG

Een belangrijk gebouw binnen de Praagse Burcht is de Sint-Vituskathedraal. De huidige kathedraal staat op de plek waar oorspronkelijk in 926 een romaanse kerk stond. De Sint-Vituskathedraal is in verschillende bouwstijlen opgebouwd sinds het jaar 1344, toen Keizer Karel IV de eerste steen legde.

De Sint-Vituskathedraal telt drie torens: twee torens bij de ingang en een 99 meter hoge toren aan de zuidzijde. De voorkant van de kerk ligt aan de westelijke zijde en heeft een overwegend gotisch uiterlijk. De grote entreedeuren zijn fraai gedecoreerd. Deze entree en de rest van de kathedraal vormen een prachtig decor voor  bruidsfotografen.

 

De kathedraal waar meer dan dertig koningen en koninginnen gezalfd zijn is gratis te bezoeken met uitzondering van het achterste deel van de kerk. Hier vind je o.a. het Sint-Vitusaltaar, de relikwieŽnkapel en het hoofdaltaar.

 
Meer informatie?

Sint-Vituskathedraal
wikipedia
Praag voor beginners
Praag informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl