bijzondere plaatsen > Tsjechiė > Praag > Gouden Straatje

GOUDEN STRAATJE

PRAAG

Het Gouden Straatje is een toeristische topattractie binnen de Praagse burcht. Dit smalle straatje is in het Tsjechisch bekend onder de naam Zlatį ulička u Daliborky. Het straatje is al vele eeuwen oud. Het stamt uit de zestiende eeuw en bestaat uit 11 kleine huisjes. Tegen betaling kun je het Gouden Straatje (of Gouden Steegje) bezoeken.

Oorspronkelijk waren de huisjes in het Gouden Straatje gebouwd voor de kasteelwachten. In een later stadium kwamen er ook andere kasteelbedienden te wonen. Tot in de twintigste eeuw werden de huisjes bewoont. Tegenwoordig zitten er winkeltjes in gevestigd. Op nummer 22 is een klein museum annex boekenwinkel gevestigd.

 

De naam 'Gouden Straatje' zou volgens een legende een verwijzing zijn naar de periode dat alchemisten die hier woonden op zoek waren naar een methode om zelf goud te vervaardigen. Een andere verklaring voor de naam zou zijn dat er in het steegje goudsmeden gewoond zouden hebben.

 
Meer informatie?

Gouden Straatje
wikipedia
Praag voor beginners
Praag bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl