bijzondere plaatsen > Tsjechië > Praag > Praagse Burcht

PRAAGSE BURCHT

PRAAG

Pražský hrad is een burcht gelegen in de burchtwijk Hradčany in Praag. Het omsloten burchtgebied ligt op een heuvel en is het grootste ter wereld. De Praagse Burcht wordt ook wel de Burcht van Praag of het Kasteel van Praag genoemd. Het gebied behoort overdag tot de drukst bezochte plekken van Praag.

De Praagse Burcht bestaat uit diverse paleizen, kerken, gebouwen en binnenpleinen waaronder het Burchtplein, het Swarzenbergpaleis, het Koninklijk Paleis van Praag, de Sint-Vituskathedraal, het Sternbergpaleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje.

 

Veel bezienswaardigheden die binnen de Praagse Burcht vallen zijn gratis te bewonderen. Vanaf de burcht heb je een fraai uitzicht over een groot deel van het historische Praag en de rivier de Moldau. Wil je de drukte ontlopen dan kun je het beste vroeg naar de Praagse Burcht gaan of juist aan het einde van de middag.

 
Meer informatie?

Praagse Burcht
wikipedia
Praag voor beginners
Praag informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl