bijzondere plaatsen > Tsjechië > Praag > Oudestadsplein van Praag

OUDESTADSPLEIN VAN PRAAG

PRAAG

Centraal in het historische centrum van Praag ligt het Oudestadsplein. De Tsjechische benaming is Staroměstské náměstí. Dit plein wordt over het algemeen als het hart van Praag gezien. Er heerst dan ook altijd wel een gezellige drukte op dit middeleeuwse plein.

Het plein is ongelijkmatig gevormd en heeft een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter. Aan het plein liggen een aantal prachtige gebouwen zoals de gotische Týnkerk, het Goltz-Kindskypaleis met fraaie rococogevel, de barokke Sint-Nicolaaskerk en het Oudestadraadhuis met aan de zuidelijke gevel het astronomische uurwerk van Praag.

 

Vooral in het zomerseizoen is het Oude Stadsplein druk bezocht door toeristen. Er zijn volop terrasjes te vinden en het plein is het vertrekpunt van diverse stadsrondritten zoals bijvoorbeeld met paard en wagen. De bankjes rondom het standbeeld van Johannes Hus zijn een populaire plek om eventjes uit te rusten van het vele lopen door Praag.

 
Meer informatie?

Oudestadsplein
wikipedia
Praag voor beginners
Praag informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl