bijzondere plaatsen > TsjechiŽ > Lipnomeer

LIPNOMEER

TSJECHIň

Het Lipnomeer is een kunstmatig stuwmeer dat halverwege de vorige eeuw aangelegd is in de regio Zuid-Bohemen. Het is het grootste meer van TsjechiŽ en een belangrijke vakantiebestemming.
Het Lipnomeer heeft een oppervlakte van 48,7 vierkante kilometer en heeft een maximale diepte van 25 meter.

Het toerisme rondom het Lipnomeer is niet gebonden aan ťťn seizoen. Zo kun je bij het meer in de wintermaanden skiŽn en snowboarden. Vooral de pistes bij het dorp Lipno nad Vltavou zijn in de maanden januari en februari populaire bestemmingen om aan diverse wintersporten te doen. Als het meer bevroren is heb je een prachtig schaatsparcours ter beschikking.

 

In de zomerperiode kun je op, in en rondom het Lipnomeer aan allerlei sportieve activiteiten deelnemen zoals zeilen, zwemmen, roeien, fietsen, wandelen en nog veel meer. Het Lipnomeer is dan ook erg in trek bij sportieve toeristen die tijdens hun vakantie actief bezig willen zijn.

 
Meer informatie?

Het Lipnomeer
Het Lipnomeer
Lipnomeer wintersport info
Lipnomeer bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl