COSTA RICA

BIJZONDERE PLAATSEN

Costa Rica

Costa Rica is gelegen in Midden Amerika. Het grenst in het noorden aan Uruguay en in het zuiden aan Panama. In het oosten en westen vormen de Atlantische Oceaan en de Pacific, of Grote Oceaan de grens. Costa Rica is een betrekkelijk jong land, het werd pas als een van de laatste landen in Midden-Amerika gekoloniseerd door de Spanjaarden. Een groot deel van Costa Rica is bedekt met regenwoud, de biodiversiteit in het land is enorm. Costa Rica is erg trots op zijn prachtige natuur, het land loopt dan ook voorop als het gaat om natuurbescherming en het terugdringen van milieuvervuiling. Zo willen zo het eerste land ter wereld worden dat in zijn geheel klimaatneutraal is en is meer dan zestig procent van de jungle tegenwoordig nationaal park. Wie Costa Rica bezoekt doet dit vooral vanwege de prachtige natuur. Bijna alle bijzondere plaatsen in Costa Rica zijn dan ook natuurparken.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Costa Rica

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Costa Rica. Wat je direct zult zien is dat eigenlijk vrijwel alle bijzondere plaatsen in Costa Rica te maken hebben met natuur of natuurparken. Dit is de nummer één reden voor toeristen om dit fantastische land te bezoeken.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MONTENEGRO

Costa Rica > Catarata del Toro
Costa Rica > Jaguar rescue Centre
Costa Rica > La Fortuna waterval
Costa Rica > Luiaardopvang
Costa Rica > Museum Historia de Costa Rica
Costa Rica > Nationaal Park Manuel Antonio
Costa Rica > Nationaal Park Rincon de la Vieja
Costa Rica > Nationaal Park Tortuguero
Costa Rica > Nationaal Park Volcano Arenal
Costa Rica > Reserva Biologica Monteverde
Costa Rica > Reserva Biologica Tirimbina
Costa Rica > Selvatura Park

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Montenegro?

Costa Rica bezienswaardigheden top 10
Costa Rica in 24 foto's
Costa Rica voor beginners

winterzon in Costa Rica

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl