bijzondere plaatsen > Costa Rica > Museum Historia de Costa Rica

MUSEUM HISTORIA DE COSTA RICA

COSTA RICA

Dit museum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Costa Rica. Hoewel Costa Rica een relatief gezien jong land is heeft het al wel een lange geschiedenis. Het bezoek start met een wandeling door een vlindertuin. Prachtige grote blauwe Morpho vlinders vliegen hier langs je heen. Daarna loop je verder het oude fort in waar het museum in is gevestigd.

Een deel van het fort is nog in originele staat gelaten zodat je een beetje ene idee krijgt van het leven van de soldaten in het oude fort. Ook wordt in dit deel uitgelegd waar het fort in de loop der tijd allemaal voor is gebruikt. Er is onder andere een oude gevangenis te zien.

 

In het derde deel van de tentoonstelling start je bij de eerste prehistorische bewoners van Costa Rica. Door gebruiksvoorwerpen en aardewerk krijg je een idee hoe deze inwoners leefden en zich langzaam ontwikkelde. Daarna gaat het door naar de eerste boeren, de Spaanse overheersers, de slavernij periode en ten slotte de onafhankelijkheid en de laatste eeuwen.

 
Meer informatie?

Museum Historia de Costa Rica
Costa Rica fotoreportage
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl