bijzondere plaatsen > Costa Rica > La Fortuna waterval

LA FORTUNA WATERVAL

COSTA RICA

De la Fortuna waterval vindt je even buiten het dorpje La Fortuna. Na het afdalen van een hele lange trap naar beneden kom je bij de mooie waterval. Het koude water uit de Fortuna rivier komt hier naar beneden. Een kleine stukje verderop is er gelegenheid om in de koude rivier te zwemmen.

De waterval van La Fortuna vindt zijn oorsprong op het plateau van Cerro de los Poridos. Hier verzamelt zich het water tussen de verschillende rots platen voor het richting de waterval gaat en zoín 70 meter naar beneden stort. Het water van de waterval is gemiddeld zo tussen de 18 en 35 graden Celsius.

 

Bij de waterval zijn douches en kleedhokjes gemaakt zodat je rustig kunt aankleden na het zwemmen. Ook is er bovenaan de trap de gelegenheid om wat te eten en te drinken in het restaurant. In de nabijgelegen orchideeŽn tuin zoemen veel mooie vlinders en kolibries.

 
Meer informatie?

La Fortuna waterval
Costa Rica informatie
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl