bijzondere plaatsen > Costa Rica > Nationaal Park Tortuguero

NATIONAAL PARK TORTUGUERO

COSTA RICA

Tortuguero Nationaal park is gelegen in de provincie Limón en ligt aan de Caribische zee. Het is een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. Tortuguero Nationaal park is alleen te bereiken met de boot en/of het vliegtuig. Er lopen geen wegen door het nationaal park waardoor de dieren er vrij spel hebben.

Tortuguero Nationaal park is vooral bekend voor zijn schildpadden. Die kun je hier in de zomermaanden eieren zien leggen op het strand. Onder begeleiding van een gids ga je ’s nachts het beschermde strand op en mag je een kijkje nemen bij de enorme zeeschildpadden die eieren aan het leggen zijn. Een indrukwekkende ervaring.

 

Maar niet alleen voor de schildpadden is Tortuguera het bezoeken waard. Wie een rondvaart door het park maakt krijgt ontzettend veel dieren in het wild te zien. Brulapen, slingerapen, ara’s, vleermuizen, kaaimannen en Toekans komen hier veelvuldig voor. Een goede gids weet je precies aan te wijzen waar alle dieren zich bevinden.

 
Meer informatie?

Nationaal Park Tortuguero
Tortuguero
Costa Rica voor beginners

Costa Rica klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl