bijzondere plaatsen > Costa Rica > Reserva Biologica Tirimbina

RESERVA BIOLOGICA TIRIMBINA

COSTA RICA

Het Tirimbina park is een reservaat dat beheerd wordt door een stichting en ligt bij Puerto Vieja de Sarapiqui. Wie het park wil bezoeken kan er diverse wandelingen maken. Er zijn wandelingen te maken met gids en met verschillende thema’s. Zo is er een wandeling rondom de cacaoboon en chocolade en een wandeling rondom de oorspronkelijke bewoners van Costa Rica.

Het regenwoud van Tirimbina is prachtig. Wie veel dieren wil zien gaat vooral vroeg in de ochtend op pad. Omdat het reservaat in de buurt van een drukke weg ligt zijn er later op de dag minder dieren te zien. Het is mogelijk om zowel met een gids als zonder een gids rond te lopen. De paden zijn goed onder houden en de weg is gemakkelijk te vinden.

 

In het woud zijn routes van verschillende lengtes te volgen. Alle routes starten met een wandeling over de lange hangbrug die naar het tropische regenwoud leidt. Onderweg kom je nog een keer zo’n hangbrug tegen, deze keer wat kleiner. Pronkstuk van het bos is een enorme boom midden in het regenwoud die daar al eeuwen staat. De boom is echt gigantisch.

 
Meer informatie?

Reserva Biologica Tirimbina
Costa Rica informatie
Costa Rica voor beginners

Costa Rica klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl