bijzondere plaatsen > Costa Rica > Nationaal Park Rincon de la Vieja

NATIONAAL PARK RINCON DE LA VIEJA

COSTA RICA

Dit prachtige nationale park is gelegen rondom verschillende kraters in de provincie Guancaste. Het is een van de actiefste vulkanische gebieden. In 2016 was er voor het laatst een kleine uitbarsting. In het park kun je verschillende routes lopen. De route naar de top van de vulkaan is helaas niet meer toegankelijk vanwege verschillende vulkanische uitbarstingen en gassen.

Bij een wandeling in het park kun je kiezen voor verschillende routes. De eerste route is zoín anderhalf tot twee uur lopen over redelijk begaanbare paden. Een deel is mooi aangelegd en een deel is bospad. Je loopt langs verschillende borrelende modderpoelen en stoomputten. Plekken waar de aardkorst zich heeft geopend en de vulkanische activiteit goed te merken is.

 

De tweede route volgt naar een mooie waterval en is iets pittiger. In het nationale park kom je veel dieren tegen. Er zijn slingerapen en verschillende soorten mooie vlinders. Ook lopen er aguitiís en gordeldieren en zijn er verschillende roofvogels te spotten. In tegenstelling tot andere parken is dit park vrij rustig.

 
Meer informatie?

Nationaal Park Rincon de la Vieja
Costa Rica bezienswaardigheden
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl