bijzondere plaatsen > Costa Rica > Jaguar Rescue Centre

JAGUAR RESCUE CENTRE

COSTA RICA

Het Jaguar Rescue Centre ligt in Puerto Vieja de Talamanca bij Cocles beach. Hoewel je dit zou verwachten heeft het centrum geen enkele jaguar. Het is een opvang centrum voor allerlei wilde dieren uit het tropisch regenwoud die daar naar toe worden gebracht omdat ze gewond zijn of hulp nodig hebben.

Het centrum wordt gerund door vrijwilligers die ook de rondleidingen geven. Ze zijn allemaal erg enthousiast en weten veel van de dieren die ze je laten zien. Het centrum doet erg zijn best alle dieren ook weer uit te zetten in de natuur. Ze hebben zelfs een eigen reservaat, La Ceiba, waar veel dieren naar toegaan als ze beter zijn.

 

In het centrum zie je slangen, toekans, er is een pelikaan die er vast woont en niet meer goed kan vliegen, diverse roofvogels, een zwijntje en erg schattige baby luiaards. Er is een grote diversiteit aan dieren. Uiteraard is dit erg wisselend. Doelstelling van de stichting is dieren zo snel mogelijk weer in het wild uit te zetten.

 
Meer informatie?

Jaguar Rescue Centre
Puerto Viejo Talamanca
Costa Rica voor beginners

Costa Rica klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl