bijzondere plaatsen > Costa Rica > Reserva Biologica Bosque Nuboso de Monteverde

RESERVA BIOLOGICA MONTEVERDE

COSTA RICA

Dit prachtige reservaat ligt vlakbij Monteverde. Het is het gebied van een van de meest bijzondere vogels ter wereld, de Quetzal. Het gebied werd in 1972 tot nationaal park verklaard en is zoín 10.000 hectare groot. Een op de drie orchideeŽnsoorten kom je hier in het bis tegen en 50% van de diersoorten die leven in Costa Rica zijn te vinden in het park.

Het park is prima zelf te bezoeken hoewel het ook mogelijk is om met een gids door het park te wandelen. In het park zijn verschillende mooie goedaangelegde wandelroutes. Deze kun je zelf aaneenrijgen tot een mooie grote wandeling van een paar uurtjes. Onderweg geniet je van het mooie nevelwoud om je heen.

 

Op je wandeling kom je een mooi uitzichtpunt tegen. Hoog boven de bomen kijk je uit over de nevelwouden van Monteverde. Een prachtig gezicht. Daarnaast is er ook nog een kleine trail naar een waterval midden in het regenwoud. Een mooie afsluiter van je wandeling tot dit prachtige primaire bos.

 
Meer informatie?

Reserva Biologica Monteverde
Costa Rica in 24 foto's
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl