bijzondere plaatsen > Costa Rica > Catarata del Toro

CATARATA DEL TORO

COSTA RICA

Deze prachtige waterval is een van de goed verstopte pareltjes in Costa Rica. Gelegen halverwege de weg tussen La Fortuna, Arenal en Saraquipi moet je even een zijweg in en de bordjes volgen naar de waterval. De waterval is de hoogste van Costa Rica en zeker de moeite voor het omrijden waard.

De Catarata del Toro is gelegen in een oude vulkaan krater die inmiddels niet meer werkt. Vooral als het veel geregend heeft komt het water hier met grof geweld naar beneden storten. Na betalen van entree loop je via een mooi wandelpad door het regenwoud naar beneden. Onderweg geniet je van een mooi uitzicht op de waterval.

 

De krater is een prachtig microsysteem met veel dieren. Ben je vroeg in de ochtend dan kun je verschillende dieren zien. Na de waterval kun je via een ander wandelpad teruglopen naar het startpunt. Hier kom je vooral heel veel kolibries en vlinders tegen. De prachtige vogeltjes vliegen hier af en aan om de nectar uit alle kleurige bloemen te halen.

 
Meer informatie?

Catarata del Toro
Costa Rica informatie
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl