bijzondere plaatsen > Costa Rica > Selvatura Park

SELVATURA PARK

COSTA RICA

Selvatura Park is gelegen in de bossen boven het plaatsje Monteverde. In het park kun je een tocht doen langs de boomtoppen van het nevelwoud. Het nevelwoud is een bijzonder soort regenwoud waarbij erg luchtplanten te zien zijn. Deze planten leven in de toppen van een andere boom en halen hun voedingsstoffen uit de bomen en vooral uit de nevel en de regen in de lucht.

In het park kun je kiezen voor een zipline tour waarbij je verschillende korte en twee lange tokkelbanen aflegt tussen de boomtoppen. Of je kiest voor een tour over de gangbruggen van het park. Dit is wat minder avontuurlijk, mar ook hierbij loop je tussen de toppen van de bomen door en heb je een prachtig uitzicht over het nationale park.

 

Omdat er weinig parkeergelegenheid is bij het park rijden er busjes tussen de accommodaties van de toeristen in Monteverde en het park. Dit is inbegrepen bij de behoorlijk forse toegangsprijs. Je kunt een bezoek aan het park uit te breiden met een bezoek aan het reptielenhuis. Hier zijn allerlei soorten slangen en kikkers te zien die leven in de omgeving.

 
Meer informatie?

Selvatura Park
Costa Rica bezienswaardigheden
Costa Rica voor beginners

Costa Rica winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl