SCHOTLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Schotland

Schotland ligt in het noordelijke deel van Groot-BrittanniŽ en maakt onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk. Het land staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur, de vele schitterende Lochs en de ontelbare kastelen. Daarnaast zijn er een aantal producten die typisch Schots zijn en daarom onlosmakelijk met het land verbonden zijn. Denk hierbij aan de Kilt, doedelzakken, whisky, de Highland Games en natuurlijk Haggis. Schotland is een populaire vakantiebestemming bij natuurliefhebbers. Vooral de Schotse hooglanden zijn er populair bij deze groep toeristen. Daarnaast zijn de grotere Schotse steden zoals Glasgow, Aberdeen, Dundee en Edinburgh populaire toeristische bestemmingen. Naast de grote drukke steden zijn in het land en op de vele eilanden die bij Schotland horen, tal van prachtige dorpjes te vinden.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Schotland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Schotland. De bijzondere plaatsen variŽren van brouwerijen tot authentieke dopen, indrukwekkende natuurgebieden tot aan prachtige kastelen.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN SCHOTLAND

Schotland > Ben Nevis
Schotland > Cairngorm Reindeer Centre
Schotland > Calton Hill
Schotland > Edinburgh Castle
Schotland > Edradour
Schotland > Eilean Donan Castle
Schotland > Palace of Holyroodhouse
Schotland > Scotch Whiskey Experience
Schotland > Scottisch National Gallery
Schotland > Urquhart Castle
Schotland > West Highland Line

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Schotland?

Schotland voor beginners
Schotland bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Schotland
Schotland top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl