bijzondere plaatsen > Schotland > Scotch Whisky Experience

THE SCOTCH WHISKY EXPERIENCE

SCHOTLAND

De Scotch Whisky Experience in Edinburgh is terecht een bijzondere plaats te noemen. Of het helemaal een positieve lading in dit geval daar ben ik nog niet aan uit. Het is de makers van de Scotch Whisky Experience namelijk gelukt om van whisky een soort van attractie te maken.

Als je de tour door het gebouw doet dan begin je met een ritje in een whiskyvat. Tijdens dit ritje, wordt je in een taal naar keuze ingewijd in de verschillende facetten van het brouwproces van whisky. Termen als moutwijn en Engelendeel worden tijdens het ritje goed uitgelegd. Na het ritje is het tijd voor het belangrijkste; het proeven.

 

Dit moet nog wel even wachten want eerst worden de smeken en geuren van de vier whiskygebieden in Schotland uitgelegd. Hierna mag je zelf bepalen welke whisky je wilt proeven. Na het proeven breng je nog een bezoek aan de grootste whiskycollectie ter wereld om vervolgens in de winkel uit te komen. Hier wordt een indrukwekkende diversiteit whisky aangeboden.

 
Meer informatie?

The Scotch Whisky Experience
Edinburgh
Edinburgh voor beginners
Edinburgh bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl