bijzondere plaatsen > Schotland > Eilean Donan Castle

EILEAN DONAN CASTLE

SCHOTLAND

Eilean Donan Castle is een dertiende eeuw kasteel op een eiland in het Loch Duich.
Het kasteel kan alleen via een oude stenen brug te voet bereikt worden. Het kasteel is hier gebouwd ter verdediging tegen de Vikingen. Voor dat het kasteel hier stond werd het eiland al bewoond.

In het begin van de twintigste eeuw werd het deel vervallen kasteel geheel gerestaureerd. Nadat de restauratie afgelopen was werd het kasteel opengesteld voor het publiek. Tegenwoordig is er in het kasteel een museum gevestigd. Het museum geeft een beeld van het leven in een kasteel in de middeleeuwen.

 

Eilean Donan Castle is een beroemd kasteel. Het kasteel heeft al meerdere malen in bekende speelfilms een rol gespeeld. De bekendste film waar het kasteel als decor werd gebruikt zijn Highlander, Made of Honor en de James Bond 'The World Is Not Enough'.

 
Meer informatie?

Eilean Donan Castle
Schotland voor beginners
Schotland top 10
mooiste dorpjes in Schotland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl