bijzondere plaatsen > Schotland > Ben Nevis

BEN NEVIS

SCHOTLAND

De Ben Nevis ligt in de Schotse Hooglanden en is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De officiŽle hoogte van de berg bedraagt 1344 meter al zal dit in werkelijkheid vaak net iets hoger zijn aangezien een groot deel van de top het hele jaar bedekt is met een laag sneeuw.

Het plaatsje Fort William ligt aan de voet van de berg en is hiermee gelijk de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de berg. De berg wordt jaarlijks door tienduizenden mensen beklommen. De tocht is echter behoorlijk zwaar waardoor een hoop wandelaars de top niet halen.

 

Naast wandelen zijn er tal van andere sporten die er op de Ben Nevis uitgeoefend kunnen worden. Eťn van de populairst hiervan is het Downhillen. Andere populaire sporten zijn het ijsklimmen en rotsklimmen. Op de berg staat een trekkershut die vrij toegankelijk is maar moet wel van te voren worden gereserveerd.

 
Meer informatie?

Ben Nevis
Schotse Hooglanden voor beginners
Schotland voor beginners
Schotland bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl