bijzondere plaatsen > Schotland > Scottisch National Gallery

SCOTTISCH NATIONAL GALLERY

SCHOTLAND

De National Gallery of Scotland is te vinden op The Mound in het historische centrum van de stad Edinburgh. The Mound is een kunstmatige heuvel die de Princess street Gardens in tweeŽn deelt. De Royal Scottisch Academy is tevens te vinden op deze heuvel.

De National Gallery of Scotland is al een oud museum dat zijn deuren voor het eerst opende in 1859. De collectie van het museum bestaat hoofdzakelijk uit neoklassieke werken maar er zijn ook veel werken uit andere periodes te vinden. Er zijn opvallend veel Nederlandse schilders te vinden.

 

Tijdens ons bezoek kwamen we werken van Rembrandt, Van Gogh en Frans Hals tegen. Het allerleukste aan de National Gallery of Scotland is dat het gratis te bezoeken is. Wel wordt er om een donatie gevraagd maar dit is niet verplicht. Naast de vaste collectie zijn er vaak tenttonstellingen en exposities te zien.

 
Meer informatie?

Scottisch National Gallery
Edinburgh
Edinburgh voor beginners
Edinburgh bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl