bijzondere plaatsen > Schotland > Urquhart Castle

URQUHART CASTLE

SCHOTLAND

Een van de oudste kastelen die je in Schotland kunt bezoeken is Urquhart Castle. Dit kasteel is gelegen aan het beroemde Loch Ness en biedt een prachtig uitzicht op het meer. Inmiddels is Urquhart Castle niet meer dan een ru´ne nadat het laatste garnizoen in 1690 het kasteel verliet, daarbij het poortgebouw opblies waarna het in verval kwam.

De combinatie van ru´ne met daartussen fel groen gras vormen een prachtige combinatie met de omgeving. Naar onze mening is het fotografisch gezien zelfs het meest interessant als het bewolkt weer is, omdat dat de nodige dramatiek in de foto's brengt. Het gras zorgt voor een fraai contrast en de nodige kleur als je foto's van Urquhart Castle maakt.

 

Tegen betaling kun je het dertiende eeuwse kasteel bezoeken. Wie vroeg is (de plek opent om 09:30 uur haar deuren) die kan fotograferen zonder dat er veel mensen rondlopen. Door middel van borden wordt aangegeven hoe de verschillende plekken vroeger gebruikt werden. In de bezoekersruimte kun je een videopresentatie over het kasteel bekijken.

 
Meer informatie?

Urquhart Castle
Schotse Hooglanden voor beginners
Schotse Hooglanden weer & klimaat
Schotse Hooglanden bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl