bijzondere plaatsen > Schotland > Palace of Holyroodhouse

PALACE OF HOLYROODHOUSE

SCHOTLAND

Het Palace of Holyroodhouse aan het begin van de Royal Mile in Edinburgh is de officile verblijfsplaats van de Britse Koninklijke familie als ze in Schotland verblijven. De Koninklijke familie verblijft er ieder jaar minimaal n week aan het begin van de zomer. In deze week is het kasteel niet geopend voor het publiek.

Naast het paleis staat de rune van een oude abdij uit de twaalfde eeuw. In de achttiende eeuw stortte het dak van de abdij in, sindsdien rest alleen de rune. Pas in de vijftiende eeuw werden de eerste delen van de Palace of Holyroad naast de abdij gebouwd. In de eeuwen hierna kreeg het paleis zijn uiteindelijke uiterlijk.

 

Het paleis is bij afwezigheid van de Koninklijke familie geopend voor het publiek. Het merendeel van de ruimtes van het kasteel zijn dan opengesteld voor het publiek. Jammer genoeg is het niet toegestaan om fotos binnen in het paleis te maken. Wil je het paleis bezoeken controleer dan van te voren of het geopend is.

 
Meer informatie?

Palace of Holyroodhouse
Edinburgh
Edinburgh voor beginners
Edinburgh bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl