bijzondere plaatsen > Schotland > Edradour

EDRADOUR

SCHOTLAND

The Edradour is de kleinste whiskystokerij van Schotland. In de stokerij worden slecht achttien vaten whisky per week geproduceerd. Dit maakt de whisky van deze kleine stokerij exclusief maar niet onbetaalbaar. Op meerdere plaatsen in Nederland is deze whisky gewoon te verkrijgen.

De stokerij van Edradour kan bezocht worden. Tijdens een bezoek aan de stokerij krijg je een rondleiding door de verschillende gebouwen en mag je een kijkje nemen in de schatkamer van The Edradour. In de schatkamer liggen de meest exclusieve jaren van The Edradour opgeslagen.

 

De Edradour whisky wordt op een nog geheel ambachtelijke wijze gemaakt door de eigenaar en één of twee assistenten. Niets in de stokerij gebeurt automatisch. Het ambachtelijke vak van whiskystoker wordt hier nog van generatie op generatie doorgegeven.

 
Meer informatie?

Edradour
Schotland voor beginners
Schotland weer & klimaat
mooiste dorpjes in Schotland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl