bijzondere plaatsen > Schotland > Cairngorm Reindeer Centre

CAIRNGORM REINDEER CENTRE

SCHOTLAND

In de Schotse Hooglanden leven ongeveer 150 rendieren in het wild. Deze bijzondere hertensoort komt vooral voor in de noordelijke regionen van Amerika, Europa en AziŽ. Sinds 1952 komen rendieren ook weer voor in Schotland, waar ze tot in de middeleeuwen ook altijd voorgekomen hebben. Deze nieuwe kudde werd overgebracht uit Zweden.

De rendieren leven in het semi-wild in het Cairngorm National Park, waar ze grote gebieden ter beschikking hebben om te grazen. Vanwege het ontbreken van natuurlijke vijanden wordt de kudde gecontroleerd door het Cairngorm Reindeer Centre. Zij verzorgen ook iedere dag een ongeveer twee uur durende wandeling naar de rendieren.

 

Om 11 uur 's ochtend vertrekken de verzorgers met een groep bezoekers via een mooie wandelroute naar de kudde. De exacte locatie varieert, omdat de rendieren vrij rondlopen. Zodra je de rendieren bereikt hebt volgen ze je omdat ze weten dat ze voer gaan krijgen. Je mag na uitleg de rendieren voeden, aaien en er foto's mee maken.

 
Meer informatie?

Cairngorm Reindeer Centre
Schotse Hooglanden voor beginners
Schotse Hooglanden weer & klimaat
Schotse Hooglanden bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl