bijzondere plaatsen > Schotland > Edinburgh Castle

EDINBURGH CASTLE

SCHOTLAND

Edinburgh Castle of het kasteel van Edinburgh is één van de oudste gebouwen in Edinburgh. Al in de zesde eeuw na Christus was er op Castle Rock een versterkte vesting te vinden. In de elfde eeuw verrees er voor het eerst een koninklijk kasteel. Het overgrote deel van het huidige kasteel stamt uit de zeventiende eeuw.

Eenmaal binnen de muren van het kasteel kom je erachter dat er in het kasteel meerdere musea en bezienswaardigheden te vinden zijn. De meest opvallende hiervan zijn waarschijnlijk de Schotse kroonjuwelen. Binnen de muren van het kasteel staat tevens het ‘One O’Clock Gun’. Dit kanon vuurt ieder dag om één uur een salvo af.

 

Musea die in het kasteel te vinden zijn:
Het National War Museum, de Regimentals Museums en het Prisons of war Museum. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Scottisch National war Memorial. Wie het maximale uit zijn bezoek wil halen kan een rondwandeling in het kasteel maken met een audiogids.

 
Meer informatie?

Edinburgh Castle
Edinburgh
Edinburgh voor beginners
Schotland voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl