bijzondere plaatsen > Schotland > Calton Hill

CALTON HILL

SCHOTLAND

In het historische centrum van Edinburgh ligt de honderd meter hoge heuvel Calton Hill. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over Edinburgh de omliggende gebieden en de Firth of Forth. Op de heuvel zijn veel opvallende bouwwerken te vinden. Het meest in het oog springende is het ‘National Monument’.

De bouw van het ‘National Monument’ startte in het begin van de negentiende eeuw maar werd nooit afgebouwd. Het is gebouwd om de doden die gevallen zijn tijdens de Napoleontische oorlogen te herdenken. In dezelfde stijl is het Dugald Stewart monument gebouwd ter ere van de Schotse schrijver.

 

Het hoogste monument op de heuvel is het monument voor admiraal Horatio Nelson. Deze toren is gebouwd ter nagedachtenis aan de ‘Zeeslag van Trafalgar’. De toren is gebouwd in de vorm van een telescoop. Als laatste is er nog een negentiende eeuws stadsobservatorium te vinden.

 
Meer informatie?

Calton Hill
Edinburgh
Edinburgh voor beginners
Schotland voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl