bijzondere plaatsen > Schotland > West Highland Line

WEST HIGHLAND LINE

SCHOTLAND

De West Highland Line is de beroemdste spoorlijn van ver Verenigd Koninkrijk en al meerdere malen uitgeroepen tot de meest spectaculaire treinrit ter wereld. De trein verbindt de stad Glasgow met de havenplaatsen Oban en Maillag. De West Highland Line is geoepnd aan het einde van de negentiende eeuw.

Het meest indrukwekkende deel van de spoorlijn kom je tegen bij het dorpje Glenfinnan. Hier ligt namelijk het viaduct van Glenfinnan. Dit viaduct is in meerder Harry Potterfilms gebruikt evenals de stoomtrein die hier iedere dag rijdt.

 

Het leukste is de reis over de West Highland Line te maken met de 'The Jacobitetrain' die hier dagelijks of tweedagelijks rijdt. Deze stroomtrein rijdt tussen de plaatsen Fort William en Maillag. Tijdens de treinreis kom je hoogtepunten zoals Loch Lomond, het Gare Loch, Rannoch Moor, Ben Nevis, Glenfinnan en Glen Shiel en Loch Eil tegen.

 
Meer informatie?

West Highland Line
Schotland voor beginners
Schotse Hooglanden voor beginners
mooiste dorpjes in Schotland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl