MONTENEGRO

BIJZONDERE PLAATSEN

Montenegro

Montenegro is het jongste land van Europa. Ondanks zijn beperkte leeftijd zijn er toch behoorlijk wat bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden in het land te vinden. Montenegro is pas sinds 2006 een zelfstandig land maar heeft in de eeuwen hiervoor een behoorlijk bewogen geschiedenis achter de rug. Het land is lang onder de invloed geweest van de Ottomanen en de Italianen. Al deze invloeden zijn goed terug te zien wanneer je rondreis maakt door Montenegro. De vele verschillende culturen hebben van Montenegro een divers en veelzijdig land gemaakt. Orthodoxe kerken en moskeeŽn staan er probleemloos naast elkaar en de verschillende bevolkingsgroepen leven er tegenwoordig vredig samen. Dit alles maakt dat Montenegro misschien wel een van de kleinste en jongste landen van Europa is, maar zeker niet het saaiste land.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Montenegro

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Montenegro. De meeste bezienswaardigheden of bijzondere plaatsen in Montenegro hebben een natuurlijk of religieuze achtergrond. Een aantal van de kloosters behoren tot de mooiste en meest indrukwekkende van de Balkan. De vele nationale parken in het Montenegro zijn zo verschillende van wat je in andere delen van Europa ziet dat ze zelfs hun plaatsje hebben gevonden op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MONTENEGRO

Montenegro > Baai van Kotor
Montenegro > Durmitor
Montenegro > Gospa od Skrpjela
Montenegro > Kasteel van Herceg Novi
Montenegro > Kathedraal van Kotor
Montenegro > Klooster van Piva
Montenegro > Klooster van Rezevici
Montenegro > Meer van Plav
Montenegro > Meer van Shkoder
Montenegro > Moraca klooster
Montenegro > Njegos Mausoleum
Montenegro > Ostrog klooster
Montenegro > Stari Bar

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Montenegro?

Montenegro bezienswaardigheden top 10
Montenegro in 24 foto's
Montenegro voor beginners

mooiste dorpjes van Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl