bijzondere plaatsen > Montenegro > Meer van Plav

MEER VAN PLAV

MONTENEGRO

In het zuidoosten van Montenegro ligt een van de mooiste meren van het land. Het is nog een van de minder bereisde bestemmingen, daardoor een uitgewezen kans om in alle stilte tot rust te komen. Het meer van Plav maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Prokletije.

Het meer ligt verscholen tussen de bergen en bezit zelfs een aantal natuurlijke whirlpools. Alle moeite wordt er gestoken om Montenegro met haar natuurlijke erfenis een aanspraak te maken om het eerste ecologische land te worden.

 

Afdalende uit het stadje Plav loop je de steigers op waardoor je door meerdere aftakkingen ervan op het midden van het meer kan komen. Het meer straalt rust uit, en vanaf de steigers biedt het een fenomenaal uitzicht op de bergen eromheen. Het enige wat je hoort is het kabbelende water en haar vogels die vanuit het riet zingen.

 
Meer informatie?

Plav
Montenegro in één dag
Montenegro voor beginners

steden in Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl