bijzondere plaatsen > Montenegro > Durmitor

DURMITOR

MONTENEGRO

Park Durmitor is een in 1952 opgericht Montenegrijns nationaal park. Sinds 1982 staat de bergketen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het bijna 400 km≤ grote park beschermt de bergen, bossen en meren van het Durmitormassief, het Komarnicaplateau en de 80 kilometer lange kloof van de Tara-rivier.

Het park biedt volop mogelijkheden tot diverse activiteiten; raften, spelonken
bezoeken, tokkelen of lopen langs de kloven en ravijnen. Zelfs tot skiŽn in de winter.
Mooie wandelingen kunnen ook langs het meer gemaakt worden waar je ook het bezoekerscentrum aantreft om meer informatie te vergaren over dit adembenemende park.

 

Bij bezoek aan Durmitor mag de Tara-bridge over de 2de grootste kloof ter wereld zeker niet worden overgeslagen. Het biedt adembenemende uitzichten wat helemaal wordt beleefd met de mogelijkheid om met de zipline het kleurenspel over te steken.

 
Meer informatie?

Durmitor
Montenegro informatie
Montenegro voor beginners

Montenegro bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl