bijzondere plaatsen > Montenegro > Moraca klooster

MORACA KLOOSTER

MONTENEGRO

Het Moraca-klooster is te vinden in de omgeving van het stadje Kolasin. Het klooster is te vinden tussen Kolasin en de hoofdstad Podgorica aan de rivier de Moraca. Het klooster is gesticht halverwege de dertiende eeuw door Stefan Vukanovic. Het is vandaag de dag n van de drukstbezochte bezienswaardigheden in Montenegro.

Dit is te merken als je het klooster bezoekt. Het parkeerterrein van het klooster staat vol met touringcars en locals proberen hun zelfgemaakte souvenirs aan de toeristen te slijten. Vanaf het parkeerterrein is het een klein stukje lopen naar het klooster. Onderweg kom je onder andere een oude watermolen tegen.

 

Het klooster zelf bestaat uit een grote kerk, een kleine kerk, de woningen van de monniken en wat bijgebouwen. Alleen de twee kerken en het omliggende terrein zijn geopend voor het publiek. De monniken proberen via de verkoop van honing, zelfgekweekte groentes en zelfgestookte drank in hun levensonderhoud te voorzien.

 
Meer informatie?

Moraca klooster
Montenegro in n dag
Montenegro voor beginners

mooiste dorpjes van Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl