bijzondere plaatsen > Montenegro > Gospa od Skrpjela

GOSPA OD SKRPJELA

MONTENEGRO

Gospa od Skrpjela is een klein kunstmatig in de baai van Kotor. Het eiland staat ook bekend onder de naam “Onze Vrouwe van de Rotsen”. Volgens de legende zouden vissers op rotsen in het meer een schilderij gevonden hebben. De inwoners van Perast, het dichtstbijzijnde dorp, hebben toen rotsen op deze plaats in zee gegooid waarna het eiland ontstond.

Het schilderij wat indertijd op de rotsen zou zijn gevonden is vandaag de dag nog steeds te zien in de Crkva Gospa od Skrpjela, de kerk van het eiland. Reizigers en bezoekers laten een offer achter bij het schilderij om hun reis gezegend te kunnen voortzetten. De kerk op het eiland is rijkelijk versiert met gouden ornamenten en schilderijen.

 

Achterin de kerk kun je via een onopvallende deur in het bijbehorende museum uitkomen. In dit museum zijn verschillende oude objecten en schilderijen te zien. Vanuit Perast kun je voor een paar euro naar Gospa od Skrpjela varen. Onderweg kom je het naastgelegen eilandje Sveti Dorde tegen. Hierop is een oud klooster en ene begraafplaats te zien.

 
Meer informatie?

Gospa od Skrpjela
steden in Montenegro
Montenegro voor beginners

mooiste dorpjes van Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl