bijzondere plaatsen > Montenegro > Meer van Shkoder

MEER VAN SHKODER

MONTENEGRO

Het Meer van Skhodėr lokaal bekend onder de naam Skadarsko jezero ligt op de grens van Montenegro en Albaniė. Het is met 368 vierkante kilometer het grootste meer van de Balkan. Het meer en zijn omgeving vormen samen een beschermd nationaal park in Montengro.

Een van de redenen dat het Meer van Skodėr beschermd wordt is het feit dat er ongeveer 270 vogelsoorten in en op het meer voorkomen. Zo komen de laatste pelikanenkolonies van Europa er voor. Het meer wordt gevoed door de rivier de Moraca en meerdere ondergrondse waterbronnen.

 

Het Meer van Skhodėr is geliefd bij de toeristen. Vanuit meerdere plaatsen kun je prachtige boottochten op het meer maken. De dorpjes Virpazar en Rijeka zijn de bekendste en meest geliefde plaatsen om deze tochten te maken. Tijdens deze boottochten kom je verlaten kastelen en oude gevangenissen tegen.

 
Meer informatie?

Meer van Shkoder
Montenegro in 24 foto's
Montenegro voor beginners

Montenegro informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl