bijzondere plaatsen > Montenegro > Njegos Mausoleum

NJEGOS MAUSOLEUM

MONTENEGRO

Het Njegos Mausoleum is te vinden in het nationaal park Lovcen op de top van de berg Jezerski vrh. Deze plaats had toenmalige prins-bisschop van Montenegro zelf uitgekozen en er een kapel laten bouwen die hij zelf had ontwerpen. Toch is er van de oorspronkelijk kapel niets meer te zien aangezien deze werd vervangen door het mausoleum.

De oorspronkelijke kapel werd verwoest door het Oostenrijks-Hongaarse leger waarna uiteindelijk het mausoleum gebouwd werd en de prins-bisschop werd herbegraven. Top op de dag vandaag is er nog veel commentaar op het mausoleum, veel Montenegrijnen zouden liever de oude kapel herbouwd zien.

 

Het mausoleum is zeker het bezoeken waard al was het alleen al voor de waanzinnige uitzichten die je er hebt over het Lovcen Nationaal park. Om het mausoleum te kunnen bezoeken moet je echter wel behoorlijk wat trappen overwinnen. Kijk in het mausoleum ook even naar het plafond hierin zou achttien kilo goud verwerkt zijn.

 
Meer informatie?

Njegos Mausoleum
mooiste dorpjes in Montenegro
Montenegro voor beginners

Montenegro bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl