bijzondere plaatsen > Montenegro > Klooster van Rezevici

KLOOSTER VAN REZEVICI

MONTENEGRO

Het orthodoxe klooster van Rezevici behoort zeker niet tot de bekendste kloosters van Montenegro. De meer inlands gelegen klooster zoals het klooster van Piva, het Ostrog Klooster of het Morarca klooster hebben een veel grotere naamsbekendheid. Dit wil niet zeggen dat het Klooster van Rezevici niet de moeite waard is.

Het grote voordeel van dit klooster is namelijk dat het aan de kust ligt direct naast de badplaats Pertovac na Muro en je in tegenstelling tot al andere bekende klooster in Montenegro niet urenlang in de auto of bus moet zitten om het te bezoeken. Vanuit Budva is het hoogstens een half uurtje rijden.

 

Het klooster van Rezevici is beduidend kleiner dan de bekendere kloosters in Montenegro maar zeker niet minder mooi. De prachtige versierde wanden en plafonds van de kerken zijn indrukwekkend. Mooie bijkomstigheid van dit klooster is dat het schitterend uitkijkt over de Adriatische Zee. Wil je wel een klooster bekijken maar niet te ver rijden dan is dit een aanrader.

 
Meer informatie?

Montenegro bezienswaardigheden top 10
Montenegro in 24 foto's
Montenegro voor beginners

mooiste dorpjes van Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl