bijzondere plaatsen > Montenegro > Klooster van Piva

KLOOSTER VAN PIVA

MONTENEGRO

Het klooster van Piva is gelegen vlakbij de bron van de rivier de Piva in het noorden van Montenegro. Het klooster is tussen 1573 en 1586 gebouwd en is een van de grotere kloosters van Montenegro. Door de bouw van een dam en het daardoor ontstaan van een stuwmeer kon het klooster niet op zijn oude plek blijven bestaan en is in de jaren ’70 verhuisd naar zijn huidige stek.

 

Het klooster ligt naast de doorgaande weg en van afstand wordt het idee gewerkt dat het om een normaal huis betreft. Maar eenmaal de omheinde muur voorbij gelopen te zijn zie je dat het om een klooster met haar woonvertrekken is. Een oude vrouw benadert ons met de sleutel of wij nog een kijkje binnen willen nemen, wat natuurlijk niet af wordt geslagen.

 

Eenmaal binnen word je gegrepen door de pracht en praal wat het klooster brengt. Een enorme kroonluchter met een ruimtes volledig gevuld met fresco’s waar de ogen flink de kost wordt gegeven. Nederig en enigszins verbaast verlaten we deze plek die voor we geen goud hadden willen missen.

 
Meer informatie?

Klooster van Piva
mooiste dorpjes in Montenegro
Montenegro voor beginners

Montenegro bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl