bijzondere plaatsen > Montenegro > Kathedraal van Kotor

KATHEDRAAL VAN KOTOR

MONTENEGRO

De Kathedraal van Kotor behoort tot de mooiste en meest bijzondere gebouwen in het historische deel van het stadje Kotor. De Sint Tryphon kathedraal van Kotor is één van de twee katholieke kathedralen in Montenegro. Het bisdom waaronder deze kathedraal valt beslaat de hele baai van Kotor en een deel van de Adriatische Zee.

Omdat de kathedraal van Kotor een katholieke kathedraal is mag je hier in tegenstelling tot de meeste kerkelijke gebouwen in Montenegro wel foto’s maken. De huidige kathedraal is gebouwd in de Romaanse stijl aan het einde van de twaalfde eeuw. De kathedraal werd gebouwd op de resten van een veel oudere kerk uit het begin van de negende eeuw.

 

Om de kathedraal te mogen bezoeken moet je een kleine entree betalen. In vergelijking met de vele orthodoxe kerken is de binnenzijde van de Sint Tryphon kathedraal was aan de saaie kant. Het museum op de eerste verdieping en het prachtige uitzicht over Kotor vanaf het balkon maken de Kathedraal van Kotor tot een must see.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Kotor
steden in Montenegro
Montenegro voor beginners

Montenegro in 24 foto's

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl