bijzondere plaatsen > Montenegro > Stari Bar

STARI BAR

MONTENEGRO

Stari Bar is het oude deel van de stad Bar in het zuidoosten van Montenegro. Stari Bar ligt enkele kilometers landinwaarts van het huidige Bar aan de voet van de berg Rumija. Al in de vroege middeleeuwen was er op deze plaats een plaats te vinden. Deze plaats stond bekend onder de naam Antivari.

Een groot deel van het historische Bar is tijdens een aardbeving in 1979 verwoest. De inwoners verlieten de oude stad en bouwden een nieuwe stad aan de kust. Deze plaats zou uitgroeien tot een van de populairste vakantiebestemmingen in Montenegro. Het zou bijna een decennia duren voordat Stari Bar weer herbouwd werd.

 

Vandaag de dag is het dorp prachtige gerestaureerd en behoort het tot de mooiste dorpen van Montenegro. Letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan Stari Bar zijn de resten van het fort van Stari Bar. Binnen deze oude stadsmuren van het fort zijn enkele prachtige runes te vinden.

 
Meer informatie?

Stari Bar
Montenegro in n dag
Montenegro voor beginners

mooiste dorpjes van Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl