bijzondere plaatsen > Montenegro > Baai van Kotor

BAAI VAN KOTOR

MONTENEGRO

De Baai van Kotor is een adembenemende baai waar de jetset en grote cruiseschepen met alle plezier aanmeren. De Baai is uiteindelijk een koppeling van 4 verschillende baaien die 25 km landinwaarts stroomt. Het is een van de belangrijkste en tevens ook best ingerichte toeristische trekpleister van Montenegro.

Rond de baai wonen bijna 30.000 mensen, die overwegend christelijk zijn aangelegd. De Kotorbaai valt onder de bescherming van de Unesco vanwege zijn zeer hoge culturele waarde. Wat zeer welkom was omdat een aardbeving in 1979 veel schade had berokkend aan vele monumenten.

 

Een rit langs de kustwegen van Kotor brengt je langs alle plaatsjes van deze baai waar elk dorp weer zijn andere charmes heeft. Het brengt je langs Herceg Novi met haar prachtige kasteel, de kloostereilandjes van Perast en het oude centrum van Kotor. Sommige toeristisch aangelegd en ander nog blakend in de rust.

 
Meer informatie?

Baai van Kotor
Montenegro in één dag
Montenegro voor beginners

steden in Montenegro

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl