CUBA

BIJZONDERE PLAATSEN

Cuba

Sommige landen zijn zo speciaal omdat ze een bijzondere geschiedenis hebben. Cuba is zo'n land. Dit ooit door Spanje gekoloniseerde land heeft sinds de revolutie van 1959 een koers gevaren die duidelijk afwijkt van alle omringende landen. Onder invloed van de socialistische Fidel Castro is Cuba een communistisch land geworden wat een handelsembargo door de Verenigde Staten en partnerlanden heeft opgeleverd. Deze economische isolatie heeft ertoe geleid dat de tijd als het ware stil gestaan lijkt te hebben. Hierdoor heeft Cuba een uniek karakter gekregen waar historische bezienswaardigheden, een prachtige natuur en de voortvloeisels van het handelsembargo samen gezorgd hebben voor een aantal bijzondere plaatsen. Met name in de hoofdstad Havana zijn er een aantal interessante plekken te vinden, maar ook elders in Cuba is er veel te zien en te doen wat de moeite waard is. Wat ons betreft is het belangrijkste dat Cuba te bieden heeft de altijd goedlachse en vriendelijke bevolking. Wie een vakantie in Cuba viert die zal de warme mensen en hun muziek voor altijd bijblijven.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Cuba

Het aantal bijzondere plekken in Cuba is vrij divers. Zo kun je hier natuurlijk genieten van verschillende steden en dorpen waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben, maar ook op het gebied van stranden en natuur valt er in Cuba heel wat te beleven.

Voor Cuba hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Cuba :

bijzondere plaatsen in Havana

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN CUBA

Cuba > Guamá
Cuba > Museo de Playa Girón
Cuba > Trinidad
Cuba > Vallei van Viñales
Cuba > Varadero
Havana > Bodeguita del Medio
Havana > Floridita
Havana > Fusterlandia
Havana > Habana Vieja
Havana > Museo de la Revolución
Havana > Oldtimers van Havana

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Cuba?

Cuba bezienswaardigheden
Cuba als winterzonbestemming
Cuba voor beginners

Cuba klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl